Rodinný dům v Mohelnici


Model řešení prostoru náměstíKategorie: bydlení
Status: studie
Místo: Mohelnice
Rok: 2018
Autoři: Zbyněk Mrkus

Pohled na náměstí z ptačí perspektivy

 

 

 

 

 

 

Situace místa

Situace místa

Vizuál místa

Vizuál místa

Vizuál místa

Vizuál místa

Vizuál místa

 

 

 

 

Rodinný dům se nachází v nově vznikající zástavbě rodinných domů Horní Valchov-Podolí. Návrh čerpá z tradičního venkovského stavení. Sedlová střecha, jednoduchá hmota, která se podle požadavků a nároků dále rozvíjí. Dům se otáčí kolem malého dvorečku - atria a dále se otevírá do zahrady. V přízemí se nachází provozní zázemí, ložnice rodičů, kuchyně. Obývací pokoj s jídelním stolem a krbem je centrem domu. Plynule přechází do zahrady. Do patra vede přímé schodiště. Zde jsou pokoje dětí, malá pracovna a potřebné úložné prostory. Místnosti jsou přístupné z centrální chodby s podélným oknem, které prosvětluje prostor a umožní daleké výhledy do okolí.